Alle categorieën
EN

Nieuws

De vijf meest voorkomende verbindingsmethoden voor HDPE-buizen

Tijd: 2021-08-31 Hits: 14

Over het algemeen zijn er vier hoofdverbindingsmethoden voor HDPE-buis: moffusielassen, stomplassen, elektrofusielassen en bedreigingslassen. Vandaag zullen we het hebben over het socketfusielassen.
Socket fusie lassen
Socket fusie gebruikt voor de diameter onder 110mm, het proces zoals hieronder:

1

1. De buis doorsnijden
Controleer voor het aansluiten of de aan te sluiten delen van de leidingen en hulpstukken schoon, niet-destructief en braamvrij zijn. Gebruik een speciale pijpsnijder om de pijp op de gewenste lengte af te snijden. Bij het snijden van de pijp kan de pijpsnijder in de richting van de pijpas worden gedraaid en tegelijkertijd is het snijoppervlak vlak en loodrecht op de pijpas.

2. Markeer de insteekdiepte
Gebruik een potlood met een hardheid groter dan 2B of een verkoold potlood (geen pen op oliebasis) om de overeenkomstige insteekdiepte op de buis te tekenen.

3. Schoon
Voor elke start van het lassen moeten de verwarmingszone van de lasmachine, buizen en fittingen worden gereinigd.
Het lasapparaat moet worden gereinigd met pluisvrij, niet-afgevend zacht papier of een zachte doek en er mag geen reinigingsoplosmiddel worden gebruikt.
Voor buizen en fittingen is het ook noodzakelijk om het bovengenoemde zachte papier of zachte doek met watervrije alcohol met een concentratie van meer dan 94% te gebruiken en vervolgens de verwarmingsgebieden van de buizen en fittingen af ​​te vegen nadat ze volledig zijn bevochtigd.
Nadat het product is gereinigd, moet worden voorkomen dat het wordt verontreinigd door de werkomgeving, laat staan ​​dat u het gereinigde gebied met uw handen aanraakt.

4. Aansluiten
Steek na het uittrekken de buis onmiddellijk in de buisfitting langs de centrale as van de buis met een uniforme snelheid totdat de gekrulde las op het excuus de lijntekeningpositie van de buis bereikt, en houd deze positie aan. Op dezelfde manier kan er geen rotatie zijn tijdens het inbrengproces.

5.Blijf en koel
Beweeg niet voordat de pijp en de fitting volledig zijn afgekoeld.